Tisková zpráva spolku Šalamoun ze dne 12. 4. 2016 v trestní věci Petra Kramného

Šalamoun, spolek na podporu nezávislé justice v ČR, podal dne 6. 4. 2016 cestou Nejvyššího státního zástupce JUDr. Pavla Zemana,  trestní oznámení na „neznámého“ pachatele  pro podezření ze spáchání trestného činu podání nepravdivého znaleckého posudku či jiných skutků v trestní věci Petra Kramného

Na základě této informace, publikované na internetových stránkách spolku Šalamoun, se dne 11. 4. 2016 obrátila právní zástupkyně Petra Kramného, JUDr. Jana Rejžková, na spolek Šalamoun a zaslala odborné konzultační stanovisko, které vypracoval Ing. Josef Šroll, PhD. z Univerzity Pardubice UPCE, které potvrzuje, že obrázky myokardu Moniky a Klárky Kramných jsou totožné obrázky markantů, kdy na obou snímcích je jich velké množství, a to i v každém z dvanácti segmentů obrázků. Pro srovnání - jejich množství je vyšší, než např. u kvalitního otisku prstu, ale jako novum toto poukazuje na skutečnost, že výřez byl dodatečně upravován retuší, zřejmě za účelem ztížení odhalení původu druhého obrázku. Ovšem množství zbylých shodných markantů je tak vysoké, že vylučují jakoukoliv pochybnost o této manipulaci.

Celé odborné stanovisko je ke stažení zde

Je nutno konstatovat, že histologické řezy myokardu Moniky a Klárky Krámných jsou základním pilířem obžaloby a následně odsuzujícího rozsudku Petra Kramného, že příčinou smrti je úraz elektrickým proudem.

Pokud na vteřinu připustíme, že v trestní věci, kde byl „zatím“ nepravomocně odsouzen Petr Kramný k 28 letů odnětí svobody, dochází k takové manipulaci se stěžejními důkazy, jedná se nepochybně o útok na základní atributy právního státu.

Vyzýváme neprodleně nejen Nejvyššího státního zástupce JUDr. Pavla Zemana, ale i všechny orgány činné v trestní řízení, aby z hlediska oficiality neprodleně konaly, protože situace není vážná, není ani alarmující, ale je naprosto šokující.

místopředseda spolku Šalamoun

13. 4. 2016